Kilófaló kelt tészta liszt + kenyérsütés gépben

-         2010. november 19. péntek  –

Rendelések

 A könyvekkel kapcsolatban annyit, hogy a mai nappal az összes könyv úton van! Akik közben rendeltek, a napokban, az ő rendeléseiket is folyamatosan teljesítem.

 Első reakciók…

 Az első visszajelzések szinte kivétel nélkül arról szólnak, hogy mindenki kenyeret süt:) Úgy tűnik, tényleg mind arra vágyunk, hogy csak az összetevők és a minőség változzanak, a régi ízek ne. A kilófaló kenyér elkészíthető gépben is: egyik Olvasóm már kipróbálta: az első adag nagyon tömör és nehéz lett, de azonnal bekevert egy másik adagot, hosszabb, teljes kiőrlésű programra állítva, és azzal tökéletes lett. Hogy a folyadékok arányán mennyit változtatott, már megkérdeztem, még várom a válaszát.(A válasz megérkezett: Enikő semmit nem változtatott! A receptet pontosan betartva rakta a gépbe a hozzávalókat, bár szerinte is, gépfüggő is lehet a dolog, de gyönyörű kenyeret sütött. Azóta még kettőt) :)

Íme:

 Kilófaló kelt tészta liszt

 A másik legtöbb kérdés a kelt tészta liszttel kapcsolatos. Az Olvasók egy része gondolkodás és kérdezés nélkül, vakon követve megvette a hozzávalókat és elkezdte kipróbálni a recepteket, ami (már ez a feltétel nélküli bizalom) nagyon jólesett:)

Az Olvasók másik része az egyetlen eddig ismeretlen, új összetevő felől kérdez, hogy borsos ára miatt ki lehet-e hagyni? A magánvéleményem a következő: én semmi pénzért nem hagynám ki. Számomra az az adalék a lisztkeverék lelke, az adja a megnyugvást, hogy a keverékben lévő egyéb lisztek is lassan szívódnak fel a plusz adalék hatására. Ára relatíve drága: egy tégely (300 g) kb. 2000 Ft, de mielőtt felhördültök mondom, hogy ez a mennyiség 8 adag, azaz (nem elírás) 16 kg kelt tészta liszt bekeverésére alkalmas! (Nem egyszerre kell természetesen bekeverni ennyi lisztet: a könyvben megadott mennyiségekből egy keverésre 2 kg liszt lesz, de természetesen lehet felezni, negyedelni!) Igy visszaosztva szerintem nem tényező az ára: még nekem is, aki pedig kereskedelmi mennyiségben sütök, hónapok óta van abból az adagból, amit utoljára vettem. Praktikus a kiszerelése, csavaros tetejű műanyag flakonban-hengerben vagy miben van, nem zacsiban.

Másik kérdés a liszttel kapcsolatban, hogy a sikér mennyisége nincs-e elírva. Nincs:) Kell bele annyi, nélküle fűrészporízű lesz a tészta.

 Ez tehát az én véleményem. De! Következetesen tartom magam ahhoz, hogy mindenki használjon olyan lisztet, ami neki szimpatikus. Az enyémhez is azt tesz hozzá, vagy azt vesz ki belőle mindenki, amit jónak lát, mindenkinek szíve- joga, bár természetesen attól kezdve nem "kilófaló kelt tészta liszt"-nek minősül. Most is azt mondom, mindenki a saját igényei szerint éljen, étkezzen, ahogy neki a legjobb!

A Kilófaló lakomák receptjei mindenesetre az én kelt tészta lisztemre vannak kikísérletezve, nekem nagyon ízlenek, én már maradok ennél. És, mindamellett, hogy a gyakorlatban bebizonyította, hogy működik, még a dieteikusom sem talált benne kivetnivalót, szakember által ellenőrzött lisztkeverékről van szó. De! :) Tényleg alakítsd kedved szerint, meg hát nem is kell kilófaló lisztet használni, teljesen jó bármely bolti, diabetikus lisztkeverék, a kilófaló liszt csak egy választási lehetőség. 

 

Vasárnap, a kecskeméti Diabetes Napon én is ott leszek (Ifúsági Otthon, Kossuth tér 4.). Délután 1 órakor kezdődik a kötetlen program, úgy este 5-6 óráig tart. Lesz egy asztalunk, mindenkit szeretettel várunk, meg lehet kóstolni a süteményeket, lehetőség lesz átvenni az előre megrendelt könyveket, illetve a Kiadómtól helyben is vásárolhattok. És lehet beszélgetni velem is, már ha ez az információ bárki számára vonzerővel bír:)

SZép napot:)

vissza a címoldalra



E-mail:
Jelszó:
 Regisztráció
Elfelejtett jelszó
 
 
 
Kókuszzsír 2*1000 ml  - családi csomag
Kókuszzsír 2*1000 ml - családi csomag
2.580 Ft
 
 
 


szoojudit.hu címoldaláraLap tetejéreOldaltérkép
ingyen honlap
Powered by lapunk.hu